Sajtóközlemény – FEJLESZTÉSEK A BETEGBIZTONSÁG JAVÍTÁSÁÉRT A TOLNA MEGYEI BALASSA JÁNOS KÓRHÁZBAN

Sajtóközlemény

FEJLESZTÉSEK A BETEGBIZTONSÁG JAVÍTÁSÁÉRT
A TOLNA MEGYEI BALASSA JÁNOS KÓRHÁZBAN

 

A Tolna Megyei Balassa János Kórház betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztése címmel valósul meg szakmai program, 134,98 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból (EFOP-2.2.18-17-2017-00047).

A projekt két területre fókuszál. Egyrészről kézhigiénés eszközök beszerzését támogatja a program, elősegítve a megfelelő kézfertőtlenítés gyakorlatának kialakítását. A kórház területén 267 karos fali adagoló felszerelése mellett a kiemelt területeken érintés nélküli szenzoros adagolók kerülnek telepítésre, összesen 28 darab. A berendezések beszerzése megtörtént, felszerelésük folyamatos.

A pályázat másik célja az intézményi szintű betegazonosító rendszer kiépítése. Ennek segítségével pontosan nyomonkövethetők az ellátási események, személyhez kapcsolhatók a diagnosztikai minták és vizsgálatok, valamint mobil eszközök segítségével dogozóink közvetlenül a betegágy mellett tudják ellenőrizni a szükséges feladatok végrehajtását. A rendszer kiépítéséhez az intézmény informatikai hálózatát is fejleszteni kell, az ehhez szükséges közbeszerzés előkészítése folyamatban van.

A betegbiztonság növelését célzó Európai Uniós projekt 2017. október 1-jén kezdődött és 2018. szeptember 30-án zárul. Megvalósulásával jelentősen javulhat a betegellátás minősége a Tolna Megyei Balassa János Kórházban, egyúttal hozzájárulhat a jobb munkafeltétel megteremtéséhez a gyógyító, ápoló munkát végző dolgozók számára.  

A projekt 100 százalékban az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásából valósul meg.

 

A projektről bővebb információ:

Kis Zoltán – Gazdasági-műszaki igazgató-helyettes

Tolna Megyei Balassa János Kórház

7100 Szekszárd, Béri Balogh Á. u. 5-7.

Tel.: 74/501-621

Email: kis.zoltan@tmkorhaz.hu