EFI – Tolna Vármegyei Balassa János Kórház – Egészségfejlesztési Iroda Szekszárd

EGÉSZSÉGFEJLESZTŐ KÓRHÁZ DÍJ pályázat 2024.

A Szekszárdi Egészségfejlesztési Iroda Uniós pályázatból jött létre, 2018 – óta a kórház szerves része. Feladatunk, hogy segítsük a lakosság egészségtudatos magatartásának fejlesztését. Tevékenységünk minden korosztályra és minden lehetséges színtérre kiterjed.

Elsősorban közösségi programokat kínálunk:

  • Kismamáknak várandós felkészítő tanfolyamot és kismama-tornát szervezünk,
  • Iskolákba és óvodákba különböző előadásokat, foglalkozásokat viszünk: újraélesztés, egészséges táplálkozás, testmozgás, környezeti, valamint testi – lelki higiéné témakörökben.
  • A felnőtt, aktív korú lakosság számára munkahelyi egészségfejlesztő programokat kínálunk, lakossági szűréseken veszünk részt. Az idősebb korosztálynak mozgásprogramokat, mentálhigiénés programokat szervezünk.
  • Nagy figyelmet fordítunk a dohányzás leszoktatásra, dohányosok körében végzett igényfelmérést követően, támogató csoportot indítunk.
  • Munkánk során szorosan együttműködünk oktatási intézményekkel, művelődési házakkal, könyvtárakkal, beteg- és nyugdíjas klubokkal, költségvetési és nonprofit szervezetekkel, termelő vállalatokkal.

FittBalassa néven, sport programokat szervezünk a kórház dolgozóinak. Célunk a munkatársak egészségtudatosságának elmélyítése, a munkahelyi légkör javítása, az egészségügyi dolgozók fizikai és mentális jólétének támogatása, valamint a kiégés megelőzése. Munkatársaink ezen felül pszichológiai tanácsadást is igénybe vehetnek.

Egyéni egészségfejlesztésre elsősorban a lakossági szűrésekhez kapcsolódóan van mód.

További programjainkról részletes tájékoztatást a https://efiszekszard.hu/ honlapon és az EFI Facebook oldalán https://www.facebook.com/EFISzekszard nyújtunk.

 

Elérhetőségeink:

Iroda +36 74/ 501-500 / 787-es és 788-as mellék

Bara-Kádár Katalin tanácsadó szakpszichológus 06 30/ 311 82 46

Portheiserné Szabó Ildikó mentálhigiénés szakember és közösségi segítő 06 30/162 82 39

Szücs Janka egészségfejlesztő rekreáció szervező 06 30/ 139 88 91

Vajdáné Éberhardt Anett gyógytornász 06 30/ 014 93 61

E-mail: efiszekszard@tmkorhaz.hu

Facebook: Egészségfejlesztési Iroda – EFI Szekszárd

Honlap: www.efiszekszard.hu