Szemészeti osztály

Osztályvezető főorvos: Dr. Vastag Oszkár

telefon.: 74 / 501-604

Osztályvezető helyettes: Dr. Csáki Mónika

Főorvosok:

Dr. Rácz István

Dr. Sisák Júlia

Dr. Szeglet Judit

Dr. Csáki Mónika

Dr. Ványai Natália

Az osztály felépítése:

A megyei kórházban több mint ötven éve működik önálló szemészeti osztály. Jelenleg hat szakorvos dolgozik a 16 ágyas osztályon.

A járóbetegellátás a rendelőintézet két felnőtt és egy gyermekszemészeti rendelőjében történik. Az orvosok forgó rendszerben dolgoznak az alábbiak szerint:

hétfő: Sisák J.-Rácz I.-Ványai N..

kedd: Ványai N..- Szeglet J.-Csáki M.

szerda: Vastag O.- Rácz I./Szeglet J..- Csáki M..

csütörtök: Sisák J.-Rácz I.-Ványai N..

péntek: Sisák J..-Szeglet J.-Csáki M.

A speciális műszerezettséget igénylő vizsgálatokat, illetve az odautalt betegeket az osztály ambulanciáján látják el 7:30-12 óra között.

Ezenkívül az osztályon működik még lézerambulancia kedden és pénteken, illetve kontaktlencse- rendelés, és refraktív sebészeti ambulancia 8- 12 óra között. Ügyeleti időben a megye akut ellátást igénylő szembetegeit fogadják.

Tel.: osztály: 501-643

szakrend. I: 501-569

szakrend. II: 501-673

gyermekszemészet: 501-634

ambulancia: 501-547

Tevékenység:

Az osztály, néhány speciális beavatkozástól eltekintve, minden szembetegséget kezel és ellát. Osztályunkon egynapos sebészetben operálunk. Ez elsősorban a szürkehályog műtéteket jelenti, de egyéb beavatkozásokat is ebben a formában látunk el. Fő profilunk az elülső-segment sebészet, kiemelve a szürkehályogműtétet. A betegeket a legkorszerűbb módon ultrahangos technikával, összehajtható műlencsével operáljuk /phacoemulsifikatio/.