Rendkívüli látogatási engedély, csomagok kézbesítése és kapcsolattartás a betegekkel a LÁTOGATÁSI TILALOM ideje alatt

Lakossági tájékoztató I.

 

A betegek védelme és a koronavírus okozta világjárvány visszaszorítása érdekében, az országos tiszti főorvos november 1-jétől látogatási tilalmat rendelt el Magyarország valamennyi fekvőbeteg szakellátást nyújtó intézményében.

Az intézkedés a megelőzést, a betegek, az egészségügyi dolgozók és a látogatók védelmét, a kórház működőképességének megőrzését szolgálja.

A látogatási tilalom ideje alatt a sürgősségi (belgyógyászati és baleseti sebészeti) betegellátás és az előjegyzéssel történő kórházi felvétel folyamatosan biztosított.

 

LÁTOGATÁS (rendkívüli látogatási engedély)

Rendkívüli esetben egy fő legközelebbi hozzátartozó részére kérhető belépési engedély egy alkalomra, írásban, e-mail útján, az orvosigazgatosag@tmkorhaz.hu e-mail címen. Az e-mailben kérjük feltüntetni a látogatni kívánt személy nevét, a kezelő osztályt, a látogató nevét, lakcímét, a rokonsági fokot  és a kért látogatás időpontját! Ha a kérést a hozzátartozó e-mailben nem tudja elküldeni, munkaidőben javasolt felvenni a kapcsolatot a 74/501-601 telefonszámon az Orvos Igazgatóság munkatársával.

Munkaidőn kívül a beteg ellátását végző osztály ügyeletes orvosánál kezdeményezhető a rendkívüli belépési engedély, aki telefonon felveszi a kapcsolatot az illetékes kórházi vezetővel.

A jogszabályi rendelkezés szerinti esetekben (kritikus, végstádiumú betegre vonatkozó rendelkezések, hivatalos ügyintézés esete) a fenti korlátozás nem érvényes, de ezekben az esetekben is szükséges az orvos igazgató előzetes – soron kívüli – engedélye.

A kérelmezőnek COVID védettségi állapotáról nyilatkozni szükséges, amit a beléptetéskor ellenőriznek munkatársaink!

A rendkívüli látogatásra beléptetés a főportán, illetve a Szülészeti Osztályra a Wesselényi utcai portán keresztül történik, az aktuális járványügyi szabályok betartásával. Tovább a belépési szabályokra >>>

 

CSOMAGOK KÉZBESÍTÉSE a betegek számára

A kórházban fekvő betegeknek csomagot eljuttatni a korábban megszokott módon, a portaszolgálaton keresztül lehetséges.

A csomagokat a Biztonsági Szolgálat munkatársai folyamatosan fogadják a kórház Béri Balogh Ádám utcai főportáján, illetve a Szülészet-nőgyógyászati Osztályra szánt csomagokat a Wesselényi utcai portán.

Az osztályokra való kézbesítés naponta két alkalommal történik. Felhívjuk figyelmüket, hogy a 18 óra után leadott csomagok kézbesítése a következő napon teljesül. Akut esetben (legfeljebb 1,5-2 órával korábban, mentővel beszállított beteg esetében) az elengedhetetlenül fontos, személyes/szükségleti holmit (speciális gyógyszer, személyes okmányok, egy váltás fehérnemű, vagy hálóruha) legfeljebb 1 db. reklámszatyor méretű csomagban 18 óra után is eljuttatjuk a beteghez – ebben az esetben az Ybl Miklós utcai sürgősségi (mentős) bejáratnál kell kérni a biztonsági szolgálat ügyeletes munkatársának segítségét.

A csomagon fel kell tüntetni a beteg nevét, az osztályt és a kórtermet, ahol fekszik.

Kérjük, hogy csak a legszükségesebbeket küldjék a betegeknek! A csomag tartalmát úgy kell összeállítani, hogy abban lehetőleg bontatlan, bolti csomagolásban legyenek a tisztasági termékek is. A csomagolás eldobható legyen!

A csomag NEM tartalmazhat: házi készítésű, felbontott, vagy romlandó élelmiszert, dohányterméket, szeszes italt, törékeny tárgyat, szúrásra, vágásra, valamint tűzgyújtásra alkalmas eszközt, pénzt, értéktárgyat!

A csomagban elhelyezett értéktárgyakért a kórház felelősséget nem vállal.

Felhívjuk figyelmüket, hogy munkatársaink a csomagokat az átvételkor jogosultak ellenőrizni.

 

KAPCSOLATTARTÁS a kórházban fekvő betegekkel

A betegek hozzátartozóikkal a kapcsolatot saját mobiltelefonon tarthatják, illetve a hozzátartozók a fekvőbeteg-ellátó osztályoknak a kórház weboldalán ITT megadott telefonszámain érdeklődhetnek.

Telefonon információt csak annak a közvetlen hozzátartozónak adunk, akit a beteg felvételekor megnevez.

Kérjük, a telefonvonal túlterheltsége miatt, egy beteg után naponta egy alkalommal, egy (lehetőleg mindig ugyanazon) hozzátartozó érdeklődjön, aki a család felé továbbítja a kapott információkat! 

A COVID-ellátásban részesülő fekvőbetegekkel – a beteg állapota szerint – saját mobiltelefonon tarthatnak kapcsolatot, illetve munkanapokon (hétfőtől–péntekig) 8:00-tól 15:00 óráig elérhető a COVID-DISZPÉCSERKÖZPONT 06-30/018-6115 hívószámú hozzátartozói tájékoztató vonala. A vonal túlterheltsége esetén türelmüket kérjük! Tovább a diszpécserközpont információira >>>

 

A látogatási tilalommal kapcsolatos TOVÁBBI TÁJÉKOZTATÓK:

II.     Betegellátásra vonatkozó járványügyi szabályok a LÁTOGATÁSI TILALOM ideje alatt (beteg és kísérő belépése a kórházba) itt érhető el >>>

III.    Szülőnőre és kísérőjére vonatkozó szabályok („apás szülés”) a LÁTOGATÁSI TILALOM ideje alatt itt érhető el >>>

 

Kérjük, továbbra is figyeljenek saját és környezetük egészségének megőrzésére!

Együttműködésükben bízva, köszönjük megértésüket!